top of page

mountainbiken naar beverland

Opnieuw een korte, niet al te moeilijke rit met onze zevenjarige kwiet erbij. We kwamen op 20km en 450 hoogtemeters. De extra kilometers terug om vergeten voorwerpen te gaan ophalen niet meegeteld ;-). Dit keer naar het noorden, richting pittoresk riviertje Muno - dat niets te maken heeft met het zuidelijk gelegen dorp met dezelfde naam. Grote delen rijden we over de oude spoorwegbedding, onder meer dwars door Herbeumont. Die bedding ligt in een soort van ravijn / diepe holle weg, met spectaculaire passages onder hoge bruggen. Als je de bedding niet tijdig verlaat, kom je oude lange tunnels tegen. Deze zijn verboden terrein - alhoewel het verbod dikwijls wordt genegeerd. Voor de durvers: het is er stikdonker en er liggen putten, diep genoeg om over het stuur te vliegen of enkels om te slaan. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt in Lambermont, op 20 minuten. Ik spreek uit ondervinding.

Deze keer zijn we voorzichtiger geweest :-) dus geen accidenten.

In de Muno wist ik enkele spectaculaire beverdammen liggen, altijd leuk om eens van dichtbij te bewonderen.

Alhoewel de moeilijkheidsgraad niet hoog is, zou ik deze rit niet aanraden voor e-bikes. Er zit namelijk een smalle, uit rots gehouwen trap in. Fiets dragen dus...


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page