top of page

Herbeumont

Kinderen

Vlakbij zijn er verschillende mogelijkheden om te zwemmen in de Semois of pootjebaden in een zijriviertje. Kindvriendelijke wandelmogelijkheden, speeltuin, educatieve wandelpaden, enz... Of middeleeuwse burchten bezoeken in Bouillon of Sedan. De ruïne in Herbeumont is recentelijk gerenoveerd en is vrij toegankelijk, met prachtige uitkijkpunten.

Klein Canada, de bijnaam van de Semoisvallei. Deze rivier leent zich uitstekend voor kanovaren. Mits overleg kunnen wij een volledig uitgeruste kano ter beschikking stellen.

In onze blogsectie kan je verslagen van verschillende trajecten lezen.

Abdij van Orval

Indrukwekkend! De brouwerij van Orval, die naast de abdij gevestigd is, werd in 1931 opgericht om de grootscheepse werken voor de heropbouw van Orval te financieren. Ruïnes, brouwerijmuseum, kelders onder de kerk, de tuinen, reken op een uur of 3 en combineer met één van de uitgepijlde natuurwandelingen die op de parking starten.

Een aangename en afwisselende ervaring voor jong en oud.

spoorlijn L163A

De oude spoorweglijn is niet meer in gebruik, maar heeft talrijke overblijfselen nagelaten die de streek tekenen. Tunnels, bruggen,...  10j. vooroorlogse handarbeid voor 26km spoorlijn door zeer ruw gebied. De duurste spoorlijn van België, maar ze werd vooral tijdens WOI en WOII volop gebruikt... door de Duitse bezetter, voor hun wapentransport.  Vandaag heeft ze vooral nut als goed berijdbaar/wandelbaar fietspad, dat in de toekomst nog beter zal worden uitgebouwd.

Kano

bottom of page