top of page

Allemaal beesten

Mijn favoriete nonkel heeft zich ooit een wildcamera aangeschaft, met de bedoeling een mysterieuze wildkakker te betrappen in zijn tuin. Enfin, toen de heterdaad een feit was, ging de camera in een kast - tot ik wel heel nieuwsgierig werd naar alle fauna die zich ophoudt rond het huisje. Vooral dan wanneer wij al dan niet lichamelijk afwezig zijn. Dat er af en toe herten langs komen - zelfs overdag - dat was geen nieuws. Ook eekhoorns en marters had ik overdag al eens zien voorbij glippen. Maar het was toch een verrassing toen we de eerste reeks opnamen te zien kregen. Massa's herten (met periodes), bijna dagelijks (nachtelijks) de marter, regelmatig een vos, tot daar aan toe. Maar een das en een wasbeer.. hmm.. Zou het? Bekijk zelf de foto's..

Vanuit biologisch/ecologisch standpunt gezien, ligt het huisje op het einde van een houtkant, geflankeerd door weiden en een straat. Houtkanten bewijzen hun nut als beschutte loop/migratieroutes van dieren. De combinatie met enkele strategische omheiningen en een oude landweg, zorgt ervoor dat er vlak achter de tuin een waar Leonardkruispunt is gesitueerd - enfin naar wildnormen dan.

In elk geval, in het donker nog even buiten komen met deze wetenschap - dat is toch met een iets kleiner hartje. Troost: everzwijnen nog niet gespot :-) Maar ik zou toch ramen en deuren redelijk gesloten houten 's nachts.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page