top of page

Varen van Mortehan tot camping Maka

Deze tocht van 10km deden wij op 9 april 2017 met een vaardebiet van 11m3/s. Veel minder moet dat laatste niet zijn... Op enkele plaatsen was het nog net voldoende, we hebben de bodem niet geraakt. We waren 2u onderweg, met af en toe een korte foto-pauze. Het is een heel rustig traject, met slechts één ferme (!) stroomversnelling in het begin van het traject, aan de dam van de oude watermolen van Cugnon. Deze situeert zich net voor de brug tussen Cugnon en Mortehan. Uitstappen is hier niet evident! Er zijn geen voorzieningen... Rechtdoor sturen en gaan met de banaan... Je zou ook iets verder kunnen starten op de camping Saint-Remacle in Cugnon. Zie de interactieve kaart.

Het eerste stuk van het traject (2-tal km) slingert rond Mortehan en Cugnon, met mooie zichten op de typische dorpjes en het oude kerkhof van Mortehan, eigenlijk een weide met oude scheefgezakte grafstenen. Fotogeniek... Een bezoekje waard.

Verderop is dit eigenlijk een zeer rustig traject, met nauwelijks campings onderweg. En stukken midden in de natuur (geen wegen, geen voorzieningen, ...), geen verraderlijke passages, machtige loodrechte rotswanden, een aanrader.

Instappen deden we bij de officiële plaats in Mortehan (bij de brug), op 5 minuutjes stroomafwaarts rijden van Herbeumont. Uitstappen bij de Gué de Maka, 20 minuutjes verder met de auto. Daar staat ook een overdekte picknick tafel.

onderweg naar Maka

het oude kerkhof van Mortehan

de dam bij Cugnon

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page