top of page

Kanovaren!

Met een bootje op een riviertje in de Ardennen. Maar dan beter :-) De Semois leent zich perfect voor boottochtjes voor jong en oud, ervaring is geen vereiste. Maar tips zijn meegenomen... Onze boot kan uitgeleend worden, maar het transport ervan is niet evident... En terugvaren naar de startplaats is niet echt een optie. Beschik je over dakdragers op de auto? Dat is het meestal geen probleem.

Er zijn wat regels omtrent minimale en maximale stroomdebieten, tijdstippen waarop je mag varen, in- en uitstapplaatsen. Een interactieve kaart vind je hier. En de vaardebieten moet je ook vooraf zeker controleren. Er is een streng handhavingsbeleid! Bij elke instapplaats staan borden die aangeven of varen op de betreffende dag toegelaten is. Los van die beperkingen is varen in elk seizoen mogelijk. In de zomer heb je enkele nadelen die je in de andere seizoenen niet hebt: soms veel insecten, lage waterstanden, opletten voor vissers... De herfst is magnifiek, maar ook de winter en de vroege lente zijn zalige periodes.

Zoek op de tag "kano", ik probeer alle nabijgelegen trajecten kort te beschrijven, zodat je onderweg niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page