top of page

Muno, Roche à l'Appel

Dit is een heel toegankelijke korte wandeling van een 4-tal km - makkelijk uit te breiden - in het nabij Herbeumont gelegen Muno, vlakbij de franse grens. Ze loopt naar keuze rond of over een 500 miljoen jaar oud rotsmassief. De puddingrotsen zijn een geologische bijzonderheid en de site is daarom ook beschermd sinds 1960. Wij reden eerst met de auto naar het vertrekpunt vlakbij Muno. Dat is eigenlijk al een klein avontuur op zich, want je moet enkele kilometers over een onverharde weg vol putten hotsen. Later heb ik ook geprobeerd om de site met de fiets (mtb) via boswegen te bereiken, en dat is prima gelukt (een kilometer of 10) zie categorie ‘fietsen’. De wandeling kort beschreven: 1km langs een brede bosweg (grind) zachtjes omhoog wandelen, daarna kozen wij om over het massief te wandelen (steil omhoog, smalle paadjes, mooie uitzichten) gedurende een 500-tal meter. En dan was het nog anderhalve kilometer in dalende lijn op een brede bosweg naar de auto. Korte maar krachtige wandeling. Nog perfect om daarna wat boodschappen en een terrasje te doen in het bruisend centrum van Florenville.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page