top of page

Les Crêtes, Tombeau du Chevalier

Les Crêtes, de wandeling gemarkeerd met de groene rechthoekjes, is 6km lang en voert over de rug van het 'Riddergraf' (Tombeau Du Chevalier), een rotsmassief dat door een meanderende Semois omsloten wordt. Het is een redelijk technische maar veilige wandeling met enkele mooie uitzichtpunten en een passage vlak langs de Semois. Ella-Noor is nu 7 maand, en het was haar eerste tocht in de draagrugzak. Lars (7j) vond de rotspaden geweldig, heeft zich geamuseerd met keien gooien aan de bocht van de Semois (veel sporen van herten in de modder), en was erg onder de indruk van de knaagsporen van bevers. Het was een vroege zonnige lentedag, de bomen waren nog kaal, en dat heeft als voordeel dat je doorheen de kruinen nog verre doorzichten hebt.

We vertrokken via het pad achter de tuin van de woning, passeerden het pas knap gerenoveerde badhuis 'La Charbonnière' en kwamen zo uit bij campingboerderij Moulin Willaime, waar je op het terras nog oude Orval kan bestellen. Van hieruit kan je naar het schiereiland, wat het Tombeau Du Chevalier eigenlijk is.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page